Nytt tiår, nye trender. Er du fristet til å starte våren med en ny stil? Define-leder Lise Holm-Glad viser oss åtte frisyrer du bør fokusere på dersom du ønsker forandring i 2020.

1. Langt hår

Lange lokker har alltid vært aktuelt, og det er de også i 2020. Men tiden for føn og rettetang, derimot, er forbi. Nå er det fritt frem for naturtørking og rufsete hår. Tenk «rocka» og «teksturert» mer enn «glatt» og «glansfullt».

Hvis du går for langt hår, så skal en tung lugg og oppklippede partier inn mot ansiktet gjerne følge med. Lengdene skal også være oppklippede, ikke rette, uten at selve håret tynnes ut.

2. Sideskill

2000-tallets sideskill med svung er tilbake! Denne «throwback»-frisyren krever en pyntekam i 80-tallsånd (gjerne med glitter eller perler), men er ellers veldig enkel å få til.

  • Lag en skikkelig sideskill (bruk yttersiden av øyebrynet som mal)
  • Dra håret bakover på motsatt side av skillen og fest med pyntekam eller pyntespenne
  • Spray luggen med tekstur- eller saltvannsspray for høyde
  • Avslutt med hårspray

3. Tynne fletter

Fletter er også en hårtrend som gjør comeback i 2020. Nå skal de være tynne og gjerne hengende ned mot ansiktet. Lek deg med å lage mange tynne fletter som du setter opp i en rufsete, litt tilfeldig bun. La et par fletter henge løst foran mot ansiktet. Dette er oppskriften på årets flette-look.

4. Neon

Er du klar for å gjøre noe litt crazy? Da er neon-trenden noe for deg! Å farge enkelte hårpartier i neonfarger er årets heteste hårtrend. Bruk Billie Eilish som forbilde og blek etterveksten først. Deretter er det bare å velge en neon pantone som står i stil med din vågale personlighet.

5. Bronde

2020 er året hvor vi vinker farvel til helbleket hår. Nå er det varme, sandfargede nyanser som gjelder – bedre kjent som «bronde». Bronde er fargen mellom brunt og blondt og kan ofte oppnås med balayage teknikken.

Balayage innebærer at du har din naturlige farge innerst og i mesteparten av håret. Striper som blir gradvis lysere mot endene av håret legges med frihånd, og gir inntrykket av en naturlig, solbleket look.

6. Vlob

En «vlob» eller «very long bob» er en bob som går til eller nedenfor skuldrene. Denne klippen har vært populær en stund, og er fortsatt veldig aktuell i 2020. I år skal vlob-en være oppklipt og ha mer tekstur enn tidligere. En tøff, tung lugg er også en del av trendbildet.

7. Messy bun

Denne klassikeren blir vi aldri kvitt – heldigvis! I år skal «messy bun» stilen ha en litt kunstnerisk vri. Den skal nemlig styles med skjerf. Oppskriften er enkel: Knyt skjerfet foran, istedenfor bak, og la litt av håret henge løst rundt ansiktet. Voilà! Du er plutselig bohem og fri!

8. Hestehale

Hestehalen er en av 2020s helt-frisyrer. I år skal den være fyldig og «bouncy». Ifølge lederen for Define-teamet, så er den kjempeenkel å lage. Gå frem slik:

  • Børst håret sammen til en hestehale midt på bakhodet
  • Fest håret med strikk, og tvinn gjerne litt hår rundt strikken
  • Del endene av hestehalen inn i seksjoner og krøll de rundt krølltangen (bruk myke bevegelser)
  • Børst ut krøllene mens de er varme fra krølltangen

 

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!